Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
6
8
9
11
12
15
16
18
19
20
22
23
25
26
27
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[05-08-2018]Verslag B-groep.

Vanmorgen om 8:00 vertrokken 8 heren voor de Venbergse Molen tocht. In Vlierden sloot de 9e persoon aan. Vandaag richting Zuidwest.  We vertrokken richting Vlierden in een stevig tempo. Enkelen hadden de groep ‘’gewogen’’ en geconcludeerd dat een wat hoger tempo vandaag moest kunnen.

Het was wat betreft de temperatuur in de ochtend goed te doen. Dus lekker doorfietsen met de wind mee zodat we voor de hitte weer terug zouden zijn. Volgens de weerberichten kregen we vandaag een koelere dag, max tegen de 30. We zijn inmiddels aan de extreem droge en warme zomer gewend geraakt. 

Via Vlierden ging de route naar Lierop en door naar Sterksel. Door naar Leende en verder naar Valkenswaard. Helaas niet door het gezellige centrum maar buitenom.  Vlak voor de doorgaande weg N69 van Valkenswaard naar België kwamen we langs een zaal met terras met de naam ‘’Toeristenoord’’ Daar ligt de Venbergse Watermolen. Weer wat geleerd van de omgeving.  Via Dommelen naar Westerhoven langs het ‘’Kempervennen park’’ richting Borkel. Hier begon een lange klinkerweg naar Schaft. Borkel en Schaft zijn nog twee Brabantse dorpjes die weinig veranderd zijn de laatste 30 jaar. Noch even over een stuk Belgisch grondgebied gefietst bij de Achelse kluis. Hierna naar Soerendonk voor een korte pauze. De A: groep zat er al. Het was er erg druk deze ochtend. 

Na de pauze richting Maarheeze. Daar kwamen we te laat voor het criterium ‘’de 57e mijl van Mares’’. We mochten nog wel over de finish straat rijden. Er was helaas geen publiek meer. De wedstrijd was gisteravond al gewonnen door Niki Terpstra. Via Someren-Eind reden we naar Liessel. Een van de deelnemers draaide daar af richting huis. Die waren we toch even kwijt omdat we de melding niet meegekregen hadden. Vanuit Liessel weer naar Deurne waar we precies tegelijk met de E: ploeg aankwamen.

Weer een mooie tocht op een mooie zomerdag

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race