Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
8
10
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[09-07-2018]Verslag B-groep.

Vanmorgen om 8:00 vertrokken 9 heren en een dame om samen de Lateraalkanaal tocht te rijden. De wat, ja wie bedenkt dit nu weer. Het blijkt de naam te zijn van een doorvaart bij de plassen van Roermond. Dus simpel gezegd, we fietsten naar Roermond. Deze nieuwe tocht heeft een lengte van 100 km.

Opnieuw een zondag met geweldig weer. We vertrokken naar het zuidoosten, achter Neerkant en om Meijel heen. Dit in een heerlijk tempo op zeer rustige wegen. Voor Roggel kregen we de eerste zeer plaatselijke buien. Er werd flink gesproeid, waarbij de weg op diverse plaatsten werd meegenomen en wij dus ook.  Vanuit Roggel naar Nunhem. Volgens onze ‘’kapten’’ liggen hier de roots van ons lid Jan C.  Helaas was daar nog niemand wakker zodoende konden we het mooie dialect van ons lid daar niet beluisteren. Toen we Nunhem uitreden kwamen we langs een wegrestaurant met de naam Feyenoord. Over integratie gesproken….

Hierna de Napoleonsweg overgestoken en via Buggenum naar het kanaal waar de tocht naar genoemd is. Een mooi stuk langs de plassen bij Roermond, waar erg veel mooie boten lagen. Even door een mooi natuurgebied en uiteindelijk kwamen we in Grathem waar we een kop sterke koffie of iets anders dronken. 

Na de koffie via prachtige wegen langs Baexem en Leveroy en onder Ospel door naar Meijel. Voorbij Meijel stond de A groep langs de kant met materiaalpech. Er werd samen aan een oplossing gewerkt, maar dit ging niet lukken. De getroffen deelnemer van de A groep werd opgehaald en kwam alsnog naar de koffie.

De beide groepen reden door. Eerst de A groep en hierna de B groep. Dit omdat het gereedschap weer opgeruimd moest worden. De B groep ging verder langs Neerkant over de Leensel richting Liessel. Voor Liessel richting Vlierden en zo terug naar ons startpunt . Hier stond de koffie als gewoonlijk weer klaar en konden we nog een tijdje napraten.

Opnieuw een mooie nieuwe tocht, waar erg weinig fietspaden in zaten en ook weinig bebouwde kom stukken. Hierdoor was het fijn fietsen.

Gedragscode ATB Gedragscode Race