Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag met 15 personen de toertocht van De Wekkers gefietst. Ruim 800 deelnemers. Tegen 09.00 uur hadden we allemaal ingeschreven, klaar om te vertrekken. Maar eerst moest er naar Louis zijn demo 29 inch mountainbike fiets gekeken worden. Louis mocht deze vandaag uit proberen.

 

Vanaf de Walsbergse voetbal kantine vertrokken we naar de bossen van de Walsberg, waar De Wekkers hun eigen gemaakte mountainbike route gemaakt was. Louis deed hier het kopwerk en je kon zien dat het wennen was met demo fiets. Vanaf de Walsberg over verharde – en onverharde wegen naar de Zandbos. Bij een boerderij op Klein Bruggen was de eerste pauze plaats, deze werd door de meeste overgeslagen. We hadden nog maar 13 km op de teller. Het tempo werd hoger en er ontstonden kleine groepjes van ’t Verzetje. Via een gedeelte van de mountainbike route Zandbos fietsten we via het Rakt naar de Bikkels route.

Deze tot Bospark De Bikkels gefietst om de route te verlaten en via de Hees en Hoge Zijdeweg naar Vlierden. Bij de tennisbaan hadden ze ook een pauze plaats ingericht. Deze was goed verzorgd. Na 10 minuten was iedereen gearriveerd, helaas waren we Robert kwijt geraakt. Jeffrey dacht dat hij een verkeerde weg was ingeslagen en had hem daarna niet meer gezien. Charles had zijn eigen tempo gefietst, Hans had hem nog bij willen houden maar helaas het tempo lag te hoog.

Na wat gegeten en gedronken te hebben vervolgden 9 personen de 65 km route en 4 personen de 45 km route. We moesten nog even wachten, Hans moest nog zo hoog nodig. Vanaf de tennisbaan fietsten we door Vlierden naar de Liesselse bossen om daar de gehele mountainbike route te volgen. Via het waterwingebied vervolgden we ons met de verbindingsroute weer terug naar Vlierden. Waar we weer bij de tennisbaan uit kwamen. Vlug een korte stop om wat te eten en drinken.

Vanaf hier gingen we verder waar de 45 km route zich vervolgden. Via de Rijntjesdijk kwamen we weer op de mountainbike route van de Bikkels. Via de Biesdeel langs het spoor door de bossen naar de Helmondsingel. Om vervolgens via de oversteek bij de Rakt weer langs de Helmondsingel naar de Zandbos route. Bij de zandbulten hebben we de route verlaten om via Bruggenseweg, Strijpsebaan, Schalkertweg weer langs de Helmondsingel om zo een stuk langs De Vlier weer in de Walsberg bij de voetbalkantine te finishen.

Hoe de 4 heren de 45 km route hebben afgelegd is tot heden toe onbekend. De 9 personen van de 65 km route hadden een gemiddelde van 20.7 km/u. Ondanks dat het bekend terrein was voor ’t Verzetje had iedereen toch een voldaan gevoel en een fijne goed verzorgde tocht gefietst. -TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race