Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

Vanmorgen vertrokken met 11 personen voor een gerenoveerde uitgave van de Peelpareltocht. Na een nachtelijk buitje, waardoor alles toch weer nat en vies was geworden,

trok de hemel al snel open, en werd het een mooie, "droge" rit met temperaturen die voor deze tijd van het jaar hoog te noemen zijn. Via de Liesselse bossen, de Brink, de Eikenlaan, het kanaal van Deurne en het "Nonnenpad" kwamen we aan in Griendtsveen. Daar fietsten we bij wijze van afwisseling eens een keer helemaal doorheen. Via de Kanaalweg ging het naar het lange pad waarover je het hart van de Mariapeel kunt bereiken. Op het einde van dit pad rechts, om na een paar kilometer na een oversteek van de Helenavaart en de Soemeersingel de visvijver van Helenaveen op te zoeken. Daar werden we er door een wandelaar (met drie honden) op gewezen dat we daar helemaal niet mochten fietsen. We hielden ons echter van den domme, en vervolgden onze (schitterende) weg. Vooral het stuk ten noorden van de visvijver was oppassen. Er waren hier erg veel boomwortels die het rijden een stuk moeilijker maakten. Bij het verlaten van dit natuurgebiedje werd er door Ad toch nog even gecheckt of we echt niet mochten fietsen in dit gebied. Er was niets te lezen op het bordje dat bij de rand van het bos stond. Over de Aardbeiweg ging het weer richting de Helenavaart. Onder de A67 door, en daar LINKS (oh nee, toch niet). Wat volgde was een lange singletrack langs de oever van het kanaal. Bij de bruggen over de Helenavaart en het kanaal van Deurne werd gepauzeerd. Er werd wat gegeten, gedronken en natuurlijk gedehydrateerd.

Met een stevige wind, die we tot dan toe niet echt gevoeld hadden, werd koers gezet naar Neerkant. De plaatselijke MTB-route werd in zijn geheel gerond. Onderweg waren er verschillende clubgenoten die op de een of andere manier onvrijwillig contact maakten met de zanderige ondergrond van dit parcours. Hans en Robert bleven echter gespaard van dergelijk ongemak, waardoor hen aan het einde van deze ronde een extra pauze te beurt viel.

Over de Heitrak ging het naar het viaduct over de A67. Daarna via een schitterend klein stukje bos over een mooi zandpad langs de snelweg naar het Leensel. We sloten de tocht af met het tweede gedeelte van de vaste MTB-route in de Liesselse bossen. Toen iedereen aan de Deurnese kant, en veilig op het asfalt stond, zijn we als groep verder gefietst naar de Djump.

Na een volle pot koffie kwamen er nog vier mannen van de WZR. René, Jos, Jac en William kwamen kijken of er nog koffie was. Gelukkig was onze voorzitter bij het naderen van dit groepje onmiddellijk opgesprongen voor een tweede pot koffie, zodat ook deze heren onder het genot van een warme drank de rit even konden nabespreken.

Volgens de meetapparatuur hebben we zo'n 59 kilometer gefietst, met een gemiddelde van net geen twintig kilometer per uur. Een erg mooie tocht! Zeker geschikt voor de kalender van volgend jaar! -RvV

Gedragscode ATB Gedragscode Race