Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag een prachtige rit in de omgeving van Overloon gereden. Rond een uur of acht is Robert met de crosser naar het oorlogsmuseum te Overloon gefietst. Robert kwam precies

tegelijk aan met de groep die per auto was: Ad, Louis, Toon, Adri, Marc, Antonio, Walter, Frans. Twee minuten later kwam er ook nog een groepje vanuit Deurne op de fiets: Harry, Jeffrey, Hans en Jo. Na het uitladen van de fietsen, en het gebruikelijke gerommel, werd er gestart voor een tocht van ruim dertig kilometer over de vaste MTB-route rondom Overloon. Het eerste deel was erg technisch, met veel pittige klimmetjes. Goed opletten was het devies. Na een kilometer of acht werd het parcours beter geschikt voor mijn cyclecrosser. Wat meer vlakke karresporen en eenvoudige singletracks. Onderweg raakten we elkaar af en toe kwijt. Een keer omdat Walter een lekke band had, en er een aantal mensen bij hem bleven om hem te assisteren, en een keer omdat er bij Harry iets (vul maar even aan, want ik weet het niet) fout ging. Het laatste stukje van de route was weer technischer. Al met al een zeer fraaie route!

Verder een fijne en gezellige rit gefietst. Onderweg kwam zowaar de zon er goed door (geheel tegen de voorspellingen in), en werd het zelfs aangenaam fietsweer. Ook opvallend was dat het bos er relatief droog bij lag. Het had de afgelopen weken voor mijn gevoel toch regelmatig geregend, maar dat was in het bos niet echt te merken. Er waren maar een paar stukjes waar het echt wat drassig was. Na afloop nog even een boterhammetje gegeten, en toen met Hans, Jo, Jeffrey, Marc en Harry een stuk meegefietst. Bij Het kruispunt met de Beekweg is Robert rechtsaf gegaan waar de rest rechtdoor ging. Ter hoogte van de Stippelberg had Robert op een bankje in de zon nog lekker even wat gegeten en gedronken. In Helmond bij de autowasstraat mijn fiets schoongespoten, en daarna naar huis. Fijne rit gehad!!

Robert, bedankt voor je verslag.

Verslag WZR:

Zondag onder goede omstandigheden met de winterzondagracers op pad geweest. Zeker geen zondagsrijders, laat Marcel nog weten. Onder leiding van onze captain Henk gingen we vijf bikkels sterk, richting Lierop, daarna verder westwaarts naar Geldrop, dan langs Eindhovens kanaal terug tot vlak voor Brandevoort. Dan naar het noorden. Even gepauzeerd bij Stiphout, alwaar een gemoedelijk gesprek met een lokale ATB-er. Ze zijn er nog: ATBers, die niet zo nodig 'moeten'! Vlug na deze tussenstop nogmaals gestopt, nu wegens een lekke band van ... Henk. Hij stalde heel wat apparatuur uit en slaagde erin om het binnenbandje te vervangen. Het ging verder naar Beek en Donk, langs 'Het klooster', om via Grotel en De Rakt terug naar Deurne te fietsen. Het was prachtig weer, bijna windstil met een zonnetje. De schaapjes stonden er vredig bij in de mooie herfstgekleurde natuur.

Gelukkig hadden we Jac bij ons want hij had een sleutel van de Jump. Wel nog even een cursus koffiezetten Jac, a.u.b. Want na de eerste slok stonden de haren recht overeind, ongelogen, zo sterk was die koffie. Ook dat werd relaxed ondergaan en opgelost (letterlijk, met heet water). Al met al een mooie zondagmorgen.

René, bedankt voor verslag.

TB

Gedragscode ATB Gedragscode Race