Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[07.12.2014] Vandaag stonden er 6 personen klaar voor een "hybride" rit. Eerst moest een flink stuk asfalt bedwongen worden richting de Schadijker bossen ten noorden van Horst-America. Er is de afgelopen jaren al van alles geprobeerd (met name door Harry)

om een geschikte onverharde route te vinden, maar dat is nog steeds niet gelukt. Tegen de tijd dat we bij de start van het parcours aankwamen, hadden we al zo'n zestien kilometer op de teller. Ter plaatste werd even gedehydrateerd, en wat voedsel naar binnen gewerkt. Toen kon het beginnen.

"De Schaak" is een vast MTB-parcours van een kleine 19 kilometer in de Schadijker bossen. De route is een aantal jaren geleden aangelegd door een speciaal in het leven geroepen stichting. http://www.mtbdeschaak.nl/

De eerste kilometers van de route bleven we wat bij elkaar in de buurt rijden, maar na verloop van tijd viel iedereen toch in zijn eigen tempo, en werd de route individueel afgelegd. Het traject loopt door een schitterend mooi bosgebied, met vrij veel hoogteverschil. Ook is het een constant draaien en keren. Erg leuk zijn ook de kunstmatig aangelegde kombochten, die het sturen tot een genot maken.

Robert, Manfred en Marc legden het parcours binnen het uur af, en moesten enige tijd (niet lang trouwens) wachten tot het zestal weer compleet was. Daarna ging het onder leiding van Harry via een erg kort bospaadje terug naar de Middenpeelweg. Die werd gekruist, en toen ging het met een koude en krachtige wind tegen richting "De Djump".

Charles en Walter namen ter hoogte van "de Klarinet" afscheid. De rest reed door naar het clubhuis, maar moest helaas constateren dat de poort gesloten was. Iedereen ging daarna maar snel naar huis, om daar te genieten van een warme douche en een lekker bakkie koffie. Onderweg langs het Zandbos kwam ik nog verschillende mensen van 't Verzetje tegen, die daar bezig waren met het in goede banen leiden van het verkeer van en naar de plaatselijke cross.

Een erg mooi parcours! Een te lang stuk over de harde weg. Toch was het weer gezellig. -RvV

Gedragscode ATB Gedragscode Race