Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[12-11-2016]ATB Clinic

Zaterdag 12 november was er een ATB Clinic, op verzoek, georganiseerd voor de leden. Deze werd gehouden in de Zandbos. 

09.00 uur verzamelen bij de Bosschuur, deze tijd werd aangehouden omdat de Lopersgroep, elke zaterdag, om 10.00 uur een bostraining houden. Deze training was op en rondom de zandbult.

 

Deze zandbult was een mooi plekje om een ATB Clinic te houden. Later heen zouden we verder de clinic op een andere plek in het Zandbos houden.

Marc hield een kleine uitleg over wat er allemaal op het programma stond. Intussen zetten Toon een klein parcours uit met pionnen.

 

De bedoeling was om met een rustig tempo schuin van de zandbult om de pionnen heen af te dalen. Hier ging het om gedoseerd te remmen, stuurmanskunst  en beheersing van fiets en mens.

Het traject naar boven ging het over de houding op je fiets en met welke versnelling kom je boven.

Marc en Toon hielden de deelnemers in de gaten en waar nodig gaven ze aanwijzingen. Iedereen had het vlug door hoe het moest maar de kunst om op je fiets te blijven zitten viel niet voor iedereen mee.

Gelukkig was het zachte ondergrond.

Johnny was ondertussen druk bezig met zijn camera om het geheel vast te leggen op mooie kiekjes.

De volgende oefening was een stukje verder. Hier was een rondje uitgezet met veelal dalen en klimmen.

Bij een afdaling zaten er verschillende hoogtes in door boomwortels, hier ging het ook weer over je houding op je fiets. Niet te ver  voor – of achterover om goede gewichtsverdeling te krijgen op voor – en achterwiel.

De laatste oefening moesten we verder het Zandbos in, bij het Buntven. Hier lag een stukje singletrack van een vaste ATB route.  Bij deze oefening ging het vooral hoe je een moet worden met je fiets.

Proberen vloeiend de bocht door te komen, gedoseerd remmen voor een bocht, buitenste pedaal naar beneden houden voor meer druk op je fiets, weer snelheid maken halverwege de bocht en niet alleen sturen met je stuur maar ook met je lichaam.

 

Na twee uur de oefeningen gevolgd te hebben gingen we weer richting de bosschuur waar intussen Johnny de koffie klaar had staan. 

Er werd nog kort geëvalueerd hoe de deelnemers deze clinic ervaren hadden en wat we eventueel een volgende keer  onder de aandacht zouden kunnen brengen.

Van deze clinic had iedereen wat van geleerd en met plezier aan deelgenomen. 

 

 

TC ’t Verzetje Deurne

 

TB

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race