Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[28.12.2014] Door Robert: Weet niet of het de echte ATB-ers waren die vandaag toch naar de Bikkelsroute zijn afgereisd, maar een ding staat vast: Het waren de echte mafkezen!

Toon, Harry en ondergetekende hadden zich om half negen gemeld op De Djump. Alleen de route erheen was al een uitdaging. De natte papsneeuw van gisteren was nu bevroren tot gevaarlijk uitziende sculpturen, die er voor zorgden dat het moeilijk was om een recht spoor aan te houden. Hier en daar was er ook smeltwater van gisteren bevroren tot spiegelgladde ijsplaten.

Maar, zo dachten we (niet echt hoor, we hoopten het tegen beter weten in), in het bos zou het wel beter gaan.

Dus, naar de Bikkels geglibberd, en daar het begin van de route opgezocht. Vanaf het begin stond vast dat dit geen gewoon tochtje kon worden. Op de brede paden was de sneeuw hard bevroren, waardoor het enorm hard werken was om er door te fietsen. Op de smalle paden lagen nog verraderlijke plassen water verstopt onder een dun laagje ijs en sneeuw. Ook lagen er om de vijftig meter flinke takken op het parcours. Die waren allemaal bezweken onder de zware last van de plaksneeuw van gisteren.

We hebben toen maar besloten om er een afwisselende fitnesstraining van te maken: Duwen door de sneeuw, afstappen en tak wegtrekken, weer duwen door de sneeuw, plas ontwijken, weer afstappen en een nog grotere tak wegslepen, enz..... Onderweg liet Harry zich meerdere malen ontvallen dat hij maar bofte met zo'n fijne hobby! Toon en zijn camera sloegen alles tevreden gade, en zo zijn we met ons drieën de route afgegaan. Bij Brouwhuis nam Robert afscheid, en glibberde hij via (nog steeds) zeer gladde fietspaden terug naar huis. Harry en Toon beloofden dat ze de rest van de route vrij zouden maken van takken, en gezien het karakter van deze twee heren denk ik dat ze dat ook gedaan hebben.

Het was zonder twijfel erg dom, maar, ik heb er toch weer van genoten.

Gedragscode ATB Gedragscode Race