Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[26.12.2014] 2de Kerstdag opkomst 4 personen, op programma stond de Boogbrug tocht. Omdat deze tocht route Zandbos, Helmond en Bikkels bevatten en deze de afgelopen twee weken al diversen gedeeltes gefietst te hebben werd er gezamenlijk besloten een andere tocht te maken.

We vertrokken via de Fabriekstraat naar De Bikkels, daar volgden we diversen paden richting Crematorium Brouwhuis. Beetje kris kras daar door de bossen en via een smal paadje langs de N279 richting Oostappen. Daar hebben we de geheel mountainbike route gefietst. Via wat zandpaden naar Ommel, door Ommel, de N279 en Deurneseweg over gestoken door natuurgebied de Berken. Hier kwamen we langs Het 'Lancaster-monument' een rechthoekige, natuurstenen gedenksteen, geplaatst op een met stenen omlijst grindbed. Achter de gedenksteen ligt de originele band van het achterwiel van de neergestorte Britse Lancaster bommenwerper. Op de gedenksteen stond vermeld; “Sta hier een ogenblik stil op deze plek waar op 23 april 1944 een Lancaster neerstortte, waarbij 7 bemanningsleden om het leven kwamen voor onze vrijheid” Nadat we daar even stil gestaan hadden vervolgden we onze route naar de Hazeldonk. Via Leenselseweg naar het Zand. Hier hadden ze sinds kort een nieuwe mountainbike route aan gelegd. Deze was nog niet ingereden vandaar dat er nog veel hobbels inzaten. Vandaar uit langs het dorp Liessel om bij het oorlogmonument van Liessel daar de mountainbike route op te pakken. Deze hebben we niet geheel gevolgd, af en toe namen we een andere weg om zo een stuk langs de crossbaan weer op de route uit te komen.

De tocht van vandaag was niet zo lang en daardoor waren we al vroeg terug bij De Djump. Even gecontroleerd of de WZR – en de ATB E-groep op pad waren gegaan, maar dat bleek niet zo. We werden door Hans uitgenodigd om bij hem in de kantine een kop koffie te drinken. Hans trakteerde ons ook nog op een kerststol waar we lekker van hebben genoten. Weer heel de morgen voor niets gefietst de calorieën waren weer goed aangevuld.

Verslag WZR, door Jos Vandaag waren de WZR racers maar met 3 man. Na even gewacht te hebben zijn we na kort overleg richting Griendtsveen, America vertrokken We hadden al meteen gezegd dat we rustig aan zouden doen omdat het weleens op sommige plaatsen glad kon zijn gelukkig viel dit achteraf mee. Door America richting Leunen voor Leunen naar Oostrum. In Oostrum richting Smakt via Smakt naar Overloon achter Overloon om naar Westerbeek via Westerbeek naar de Rips en zo weer naar huis Eric draaide in de Walsberg al af Antonio en ik zijn nog even langs De Jump gefietst om koffie te scoren maar er was niemand. Ik denk dat de echte bosrakkers ook al naar huis waren om hun spullen schoon te maken. Ook al waren we maar met 3 man, we hebben weer lekker gefietst.

Gedragscode ATB Gedragscode Race