Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

Vanavond om half zeven stonden Toon, Eric, Harry en Robert klaar om te vertrekken naar Asten. Op het programma stond de jaarlijkse "Nightbike" van TWC Asten. Inschrijven gebeurde bij Manege Heijligers. Toon, Harry en Robert betaalden zes euro. Eric twee euro meer omdat hij zijn NTFU-pasje vergeten was.

Daarna even naar het bijzonder chique toilet van deze manege. Voordat we echt konden vertrekken moesten we nog even aansluiten in de rij. Er werd pas om zeven uur vertrokken, dus we moesten wachten op het officiële startsignaal. In de rij stond ook John (Mansvelders) die samen met een aantal collega's deelnam aan dit evenement.

Na de start kregen we eerst een aantal stroken die zigzag over het terrein van de manege liepen. Als afsluiter moesten we over een fikse berg van geel zand die speciaal voor de gelegenheid leek te zijn aangelegd.

Daarna trokken we snel het bos in. Ik moet zeggen dat me dat niet echt meeviel. Ik moest echt wennen aan de manier waarop in het donker de bochten en hindernissen op je af komen. Het was echt goed opletten. Na een kwartier begon het beter te gaan, en kon ik samen met mijn clubcollega's een lekker tempo fietsen. We werden hier en daar echt verrast met creatieve passages; zo kwamen we door het bedrijf van een grote paprikateler, en reden we met z'n allen dwars door de kas tussen rijen en rijen paprika's door; ook reden we bij mensen door de achtertuin, die speciaal voor deze tocht was versierd met gekleurde lampjes; klap op de vuurpijl was het passeren van een hindernis waarbij we over een viertal biljarttafels moesten fietsen.

Na een pauze waarin we een beker thee en wat te eten pakten, trokken we snel verder. Na een kilometer of twee kwamen we bij een technische strook (aldus Eric). Ik besloot daar wat door te trekken, zodat we aan konden sluiten bij een groepje wat niet ver voor ons fietste. Na een paar minuten werd het achter me steeds donkerder. Ik sloot aan bij het groepje, maar Eric, Harry en Toon waren nergens meer te zien. Het tempo van de mensen waar ik bij aan was gesloten lag me wel, dus ik besloot door te fietsen. De anderen zouden straks wel aanhaken dacht ik. Dat gebeurde echter niet, achter me ontstond een steeds grotere leegte. Er was in de verste verte geen lichtje meer te zien. Ondertussen hielden mijn nieuwe fietsmakkers het tempo lekker hoog. We trokken op een bepaald moment ook nog door een fabriek, wat wel een heel aparte gewaarwording was. Hierna hield ik het voor gezien, en besloot ik te wachten op Eric, Toon en Harry. Met een rustig tempo reed ik door Asten. Maar, plotseling doemde daar de Manege al weer voor mij op. De tocht was voorbij. Na een minuut of vijf pas kwamen de drie er aan. Wat bleek? Eric was vlak na mijn versnelling met een salto over de kop gegaan, en Toon was over hem heen gevallen. Ze konden er allebei gelukkig nog om lachen, dus de schade viel mee. Als ik het goed begrepen heb, heeft Toon dit spectaculaire moment op zijn camera vast weten te leggen, dus over een tijdje kan iedereen deze valpartij met eigen ogen zien.

Na afloop zijn we nog wat gaan drinken in de manege, en rond kwart over negen vertrokken we weer naar huis. -RvV

Gedragscode ATB Gedragscode Race