Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[26/27/28.09.2014] Fietsweekend 2014 (Stay-Okay, Bergen op Zoom). Bij de voorbereiding heeft de commissie naar mogelijkheden gezocht om het zoveel mogelijk clubleden naar de zin te maken. Daarom werd een flexibel programma aangeboden en

daar is ook gebruik van gemaakt. Sommigen fietsten dit weekeinde ca. 180 km en anderen zelfs bijna 500 km. Zeven fanatiekelingen vertrokken vrijdag per fiets vanuit Deurne voor een rit van ca 136 km naar Bergen op Zoom. Hans stelde een busje beschikbaar dat bij toerbeurt naar een volgende ontmoetingsplaats werd gereden. Voor Jan van den Boogaert was het een minder leuke tocht, viermaal lek is wat veel van het goede. Maar verder waren er geen problemen en naar het schijnt heeft Hans er op het einde nog een flinke snok aan gegeven.

Twee leden gingen vrijdagavond per auto naar de Stay-Okay. Om zo tijdig te bed te kunnen gaan en de volgende morgen lekker fit aan de start te staan.

Zaterdagmorgen werden de troepen aangevuld met acht clubleden die per auto door de mist naar Bergen op Zoom reden. Conform afspraak stonden zo zeventien fietsers om 09:00 uur klaar voor de zaterdagrit. Nadat we even stilstonden bij het overlijden van Frans (lid van het organisatiecomité) volgde de laatste instructie. En die hield in: het wordt een leuke tocht voor de hele groep, geen rausdauwen, gemiddelde is niet belangrijk. Gezegd moet worden dat we met ons allen keurig aan dit uitgangspunt gehouden hebben. Sjapoo voor de hele groep!

In twee groepjes vertrokken we vol goede moed voor de eerst 44 km naar de koffie. Meteen ging er iets fout en toch ook weer niet. Want ondergetekende was nog niet helemaal wakker en volgde de route in tegengestelde richting. Gelukkig kon dat opgelost worden door via wat secundaire wegen naar de goede route te koersen. Achteraf bleek dit eigenlijk een verbetering van de route te zijn. Soms moet je geluk hebben. En soms heb je pech, want … lek! Jawel, wederom JvdB. Ik had met hem te doen want mij is zo'n serie lekke banden ook wel eens gebeurd. Wie anders dan Harry toverde een nieuwe buitenband tevoorschijn. En dat heeft geholpen, want daarna heeft Jan noch iemand anders van de groep lek gereden of ook maar anderszins pech gehad.

Na een vijftiental kilometer kwamen we dan op Zeeuwse bodem. En even later koersten we buitendijks langs de oever van de Westerschelde. Maar helaas wenste de mist niet op te trekken zodat we uiteindelijk maar een glimp van de Westerschelde hebben gezien. Erg jammer, want bij helder weer kijk je tot aan Zeeuws-Vlaanderen en zie je doorgaans heel wat zeeschepen. Nu hebben we slechts één middelgroot containerschip mogen waarnemen. Dat liet wel even de misthoorn klinken, wat door een van ons met de fietsbel netjes werd beantwoord. In rustig tempo legden we deze etappe af en toch waren netjes op de afgesproken tijd bij een restaurant in Kapelle-Biezelinge. Daar stond de beloofde koffie met Zeeuwse bolus. Vers van de bakker. Na een kort overleg kozen vier leden voor de kortere route (die toch meer dan 90 km bleek). Met speciaal dank aan William die deze groep keurig heeft genavigeerd. Zij gingen rechtstreeks naar Yerseke, voor een lunch en daarna terug oostwaarts naar Bergen op Zoom. Ze vertelden later dat ze nog wat allochtone Zeeuwen gesproken hadden, die hen uitleg gaven over het steken van zagers. Een emmertje doet ca 120 euro, maar je moet er wel een eind voor door de modder baggeren (en terug).

De overige 13 leden hebben de lange versie (160 km) gereden. Niemand koos voor de optie van 126 km. Tot aan het liefelijke dorpje Hoedekenskerke ging het langs de Westerschelde, daarna omhoog door de Zak van Zuid-Beveland, even kijken bij Nisse en via Katseveer over Noord-Beveland naar de Zeelandbrug. Nog steeds in de mist ging het over die brug van ruim 5 km naar Zierikzee.

In Zierikzee namen we een uitsmijter of omelet. De bediening was bepaald niet vlekkeloos, want een tweetal leden moest extreem lang wachten op hun bestelling. Nadat effe duidelijk was gemaakt dat dit niet zo hoorde, zijn we vertrokken voor de terugreis. Weer over de Zeelandbrug en via Noord-Beveland terug naar Zuid-Beveland. Bij zijn verkenning had Harry al vastgesteld dat we even van de route moesten afwijken wegens dijkwerkzaamheden. Dankzij die wetenschap ging dat soepel. Nu via Wilhelminadorp weer terug naar de Oosterschelde. Even klünen over een dijk en dan via Wemeldinge naar Yerseke. In Yerseke nog een koffiestop en voor sommigen zelfs een tweede bolus, want we kwamen bij een bakker op het terras terecht. En vervolgens zonder problemen het laatste traject terug naar de Stay-Okay.

Douchen en dan eten (macaroni en ravioli). Uiteraard dan nog wat pintjes en heel veel sterke verhalen.

Na een nachtje slapen en een goed ontbijt hebben we met z’n allen de zondagrit (80 km) gereden. Verdeeld in dezelfde twee groepen waarbij nu de andere groep onder leiding van Sjaak voorop ging. Sjaak was zo vriendelijk geweest om deze route vooraf te fietsen, waardoor we nu enkele knelpunten hebben weten te vermijden. Misschien een goede plaats hier om die verkenners te bedanken. Dat doet echt niet iedere club en dankzij dat voorwerk hebben we ook nu weer vrij probleemloos gefietst (sorry, de evaluatie moet nog plaatsvinden, maar ik moest dit even kwijt).

Net als de dag ervoor was er nu ook meteen na de start een beetje verwarring over de te volgen route. Maar dat werd netjes opgelost en zo reden we door de bossen om Bergen op Zoom heen naar het noorden. Via Halsteren naar het eiland Tholen. Een streek waar je doorgaans niet komt, behoudens een enkeling die er wel eens gaat vissen. Op het eiland Tholen hecht men aan de zondagsrust en het was er dan ook lekker rustig fietsen door de polders. We verlieten het eiland ten zuiden van Poortvliet en draaiden de Oesterdam op. Eindelijk nu eens geen mist zodat we met z’n allen konden genieten van schitterende zilvergrijze tinten, dankzij een zonnetje boven het zilte water van de Oosterschelde. Het leek wel vakantie, helemaal toen ook nog een “fotostop” werd ingelast. De Oesterdam is ca. 10 km. Het waaide maar een klein beetje en ik heb zo’n vermoeden dat een aantal leden dat helemaal niet erg vond. Opvallend was wel dat we heel veel fietsgroepen tegenkwamen die deze dam van zuid naar noord fietsten. Op Zuid-Beveland aangekomen even gepauzeerd. Hier was tijd om het lunchpakketje te verorberen dat door PlusBouwmans beschikbaar was gesteld. Daarna langs het Schelde-Rijnkanaal richting België. Door het havengebied van Zelzate – Antwerpen en dan terug Brabant in. Ossendrecht, Huijbergen en zo terug naar onze uitvalbasis: de StayOkay in Bergen op Zoom. Het verliep voorspoedig, waardoor we eerder terug waren dan gepland. Er kon nog gedouched worden en om 13:00 uur was er nog een lunch.

Drie personen had nog niet genoeg van al dat fietsen. Zij zijn terug naar Deurne gefietst en waren tegen de avond ook veilig in Deurne. De anderen zijn met de auto’s teruggereden.

Al met al mogen we volgens mij terugkijken op een geslaagd fietsweekeinde. De sfeer in de groep was prima (voor zover ik dat heb kunnen waarnemen). En, eind september had het weer veel en veel slechter kunnen zijn. De zondag was perfect. Jammer was de mist op zaterdag, waardoor de belangrijkste trajecten van de uitgezette route letterlijk de mist in gingen. Een beetje wind had wonderen gedaan, want dan was die mist verdreven en hadden we kunnen ervaren dat áls het waait in Zeeland, dan waait het ook écht. -RvD

Gedragscode ATB Gedragscode Race