Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

Vandaag met vier personen ruim 65 km gefietst. Pittig, met windkracht 4 à 5. Via Liessel, de Leensel en de Venbergweg door de Dennendijksebossen. In Liessel trokken Jos, Henk en Jac hun regenjasje aan, ondergetekende had ten onrechte op weeronline vertrouwd. Het miezerde flink.

Gelukkig hield dat na een half uurtje toch weer op.

Net toen we de Dennendijksebossen uit fietsten, meldde Henk een lekke band. Omdat hij er nog een stukje mee kon fietsen, draaiden we om en zochten beschutting in het bos. Op een bijzonder mooie locatie de binnenband vervangen: bij een schuilhutje. In het vervolg steeds om de 5 km een plaatsje doorgeschoven zodat we om de beurt steeds 10 km op kop reden en 10 km konden uithijgen. Bij de Buizerdweg rechtsaf en dan richting Heusden. Maar ruim voor het dorp links, zuidwestwaarts, waar de wind vandaan kwam. Het was nu effe een flinke ruk door open veld. Jos en Henk gaven geen krimp. Een machtig gezicht om zo achter twee sterke fietsers in de luwte mee te kunnen liften.

Met wind schuin van voren ging het naar de Zuid-Willemsvaart, nog even verder naar het zuiden en dan weer naar het westen. Uiteindelijk zat de eerste helft erop en mochten we voor het eerst de winde in de rug voelen op de Bolderdijk (mooie naam en mooie weg).

Toch nog een lusje erbij gepakt om genoeg kilometers te maken, dus naar Maarheeze. Dan Sterksel. Effe gasse, met ca. 38 km per uur tot aan de weg Heeze-Someren en dan via Asten terug naar de heerlijke koffie van Jac. Een mooie route, en heerlijk gereden. 65.6 km, gemiddeld 27.7 km per uur. 90 hoogtemeters, gemiddeld 5.6 graden C. -RvD

Gedragscode ATB Gedragscode Race