Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
3
4
6
7
8
10
11
13
14
15
17
18
20
21
22
24
25
27
28
29
31
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[30-07-2017]Verslag A-groep.

De Clauscentrale is een elektriciteitscentrale in Maasbracht, bij Roermond. Het is een van de grootste centrales van Nederland; 8% van alle Nederlandse elektriciteit wordt geleverd door de Clauscentrale.

Om 07.30 uur vertrokken we met 2 dames en 6 heren, 2 heren waren al eerder vertrokken omdat Henk niet helemaal hersteld is ven een blessure en ’n keer onderweg moet stoppen voor zijn voet rust te geven.

Ook Petra was na lange afwezigheid, begin april, weer present. 

Vanaf begin was het werken met regelmatig een stevige wind van voren. Met een redelijk tempo fietsen we richting het Limburgse plaatsje Maasbracht.Het was fijn fietsen over de landelijke binnenwegen, weinig tot geen verkeer.

Via een fiets bruggetje bij de waterkrachtcentrale gingen we de Maas over. Maar voordat we in Maasbracht waren reed Adrie zijn achterband lek.

Het wordt nu wel spannend met de Lekrijder van het Jaar, Pieter-Jan bood zijn gewonnen wisseltrofee van vorig jaar al aan.

Aan gekomen in Maasbracht bij Café Herberg de Markt, inmiddels 60 km gefietst, zaten er al 3 personen van ’t Verzetje op het terras. Genietend van de koffie en het verkeer wat langs raasde. 

Henk en Jos die al eerder waren aan gefietst en Marti die er een speciaal tochtje van gemaakt had vanaf zijn vakantie verblijf onder in Limburg.

Na de pauze met 10 personen verder, afscheid genomen van Marti en hem succes gewenst met tegenwind fietsen in zijn eentje.

Nu hadden we regelmatig de wind mee waardoor het tempo af en toe te hoog was. De koptrekkers moesten dan even tot de orde geroepen worden.

De tocht verliep prima maar de laatste kilometertjes waren toch voor ’n paar zware kilometers.

 

Gelukkig de koffie stond klaar bij Cratoscentrum waar de E – groep al ’n poosje van genoten.

Deze hadden onder leiding van Ad de Bakes tocht gefietst, een lengte van 76 km. Deze waren met 2 dames en 13 heren.

Er werd onder een rustig tempo gefietst, Marieke moest het nog rustig aan doen i.v.m. een blessure na haar valpartij eind mei en Saskia had  de laatste maanden ook niet veel kilometers gemaakt.

Ook Henk V was na lange tijd afwezigheid, i.v.m. herstel na een operatie, weer present, zijn 2de tochtje dit seizoen  met de groep.

Door het rustige tempo was het af en toe onrustig in de groep, ook mede door de sterke wind die aanwezig was.

 

De grootste pechvogel van vandaag was Jan B, die zijn fiets volgens zijn eigen belevenis altijd goed in orde heeft, 3 keer lek gereden.

 

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race