Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[23.11.2014]Deze zondagmorgen bleven er mensen binnenkomen. Het mooie najaarsweer was duidelijk voor velen inspirerend. En terecht. Gelet op de grote opkomst werd besloten in twee groepen te vertrekken. Een 'snellere' en een 'iets minder snelle' groep. Een goede beslissing.

Vooral omdat het begin van de route een lang stuk over het fietspad langs de Zuid-Willemsvaart gaat, vanaf Brouwhuis dwars door Helmond. Het is beter daar niet met een grote groep te fietsen, gelet op de wandelaars, honden uitlaters, etc.

In de eerste groep werd om de vijf kilometer aan de kop gewisseld. Zo kwam iedereen een paar keer aan de beurt. Onderweg was het genieten van het zonnetje, de herfstkleuren en het Brabantse platteland. Nadat Roland duidelijk te kennen gaf dat hij wel wenste te pauzeren zijn we na Beek en Donk even gestopt. Tijd voor een banaantje, krentenbol of stroopwafel. Vooraf had Louis gewaarschuwd dat we energie moesten overhouden voor 'wind tegen' op het laatste stuk. Maar dat viel reuze mee. Een flauw briesje was het. Voorbij de golfbaan net buiten Bakel vroegen we ons nog af wat die plateau's in het water van de zandafgraving daar doen. Zou het iets met watergolf te maken hebben? We weten het antwoord (nog) niet. Dit is de "vraag van de week". Via Milheeze zijn we veilig teruggekeerd.

Eventjes later kwam ook de tweede groep terug op ons vertrouwde honk: De Jump. Ook zij hadden de tocht probleemloos gefietst. Wel met een beperkt aantal koptrekkers. Iets om een volgende keer in de gaten te houden bij het splitsen van de groepen. Samen met de bosrakkers een kop koffie gedronken. Die hadden blijkbaar een sloot van nabij bekeken. De wegracers blijven liever op de weg! - RvD

Gedragscode ATB Gedragscode Race