Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[15.11.2014]Na een beetje uit de hand gelopen zaterdagtraining zat ik 's avonds met zere beentjes. De training o.l.v. Hans was zo gevarieerd en inspirerend dat ik vergeten was op tijd de rem erop te zetten. Gelukkig schonken de vrienden waar we 's avonds op bezoek waren een lekker rood wijntje.

Goed voor de bloedsomloop dacht ik en liet nog eens bijschenken. Want door een goede bloedsomloop wordt het herstel van spieren bevorderd, toch??

Weeronline gaf de bevestiging. Heel Nederland ging schuil onder een grijsblauw wolkendek. Maar... de Heeze tocht stond gepland, dus regenoutfit aangetrokken en iets voor halftien naar De Jump.

[16.11.2014]Het was minder druk dan vorige week. Samen met Jack, en Jos vertrok ik richting Vlierden. Een beetje fris, ca. acht graden, en een beetje nat. Verder niks aan de hand. Gelukkig weinig wind. Op weg naar Mierlo kwam een eenzame fietser ons tegemoet. Het bleek Robert te zijn, die ook vond dat het prima weer was voor een tochtje op de weg. Hij draaide om en sloot aan. Zo waren we met vier bikkels, al zeg ik het zelf. In een mooi tempo, redelijk rustig en gelijkmatig ging het naar het Eindhovens kanaal en langs dat kanaal tot bij Geldrop. Door Geldrop, richting Heeze. Bij het viaduct van de A67 pakten we een banaantje. Want met dit soort weer moet er wel genoeg brandstof in de tank. Niet te lang stilstaan, zodat we warm blijven. Dus hup verder, door Heeze en dan de weg naar Sterksel. Vervolgens terug naar de weg naar Someren. Voor Someren rechtsaf en via leuke B-wegen naar Someren-Eind. Daar de brug over de Zuid-Willemsvaart en dan Linksaf (de woensdagrijders zijn hier de fout ingegaan blijkens hun verslag). We lieten het tempo ietsje zakken naar 28km p/u. Met een lekker klein verzetje is het dan goed fietsen, zelfs in dit soort weer. Na Asten-Heusden en Asten volgde een serieuze stemming. Blijven we de route volgen, over de klinkerweg Voordeldonk, Ringweg, Leensel? Of de luxe route via het mooie asfalt van de Dennendijk? De meerderheid, die toevallig ook op kop reed, koos voor de klinkers. Dus knalden we in een soort Parijs-Roubaix omgeving die paar kilometer naar de Leensel. Dreigende hongerklop dwong Jos om nog wat peperkoek te pakken. Ik zei al: zorg voor genoeg brandstof.

Via de Hazeldonk zijn we relaxed teruggefietst. Bij de Jump geen bosrakkers te bekennen, dus dan maar meteen naar huis. Daar de fiets netjes schoongemaakt en daarna een heerlijk warm bad. Goed voor lichaam en geest, dit soort ontberingen. Volgende week half tien weer een tocht met de WZR. Iedereen kan mee, we rijden niemand totalloss. Er liggen nogal wat blaadjes op de weg, maar als je de bochten niet al te wild neemt is dat geen probleem. Robert vindt wel dat er te veel poep op straat ligt. Wat zo'n paard niet allemaal achterlaat... er zou een forse boete op gezet moeten worden! Verder ergernissen heb ik niet kunnen vaststellen. Ik heb lekker gefietst met deze drie fietsmaten. -RvD

Gedragscode ATB Gedragscode Race