Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

De opkomst was vandaag, mede door het mooie weer, weer erg groot. Waar we in voorgaande jaren al onder de indruk waren van een groepje van zes, kijken we tegenwoordig niet meer op van een groep van twintig personen. Ik vermijd hierbij met opzet het in de wielersport gangbare begrip “man”,

omdat we inmiddels ook een flink aantal vrouwen bij de club hebben mogen begroeten. Nadat Jos in de kantine eens flink op de tafel had gemept, was iedereen snel klaar voor een van de langere ritten van het winterseizoen. Het doel was vandaag de Blerickse bergen.

Omdat we veel deelnemers hadden, besloten we om in twee groepen te vertrekken. Vooraan de groep met de snellere fietsers. Deze groep reed met een opwarmtempo richting de Lupineweg. Daar nam Cees het commando over, en werd de snelheid opgeschroefd. Op dat moment was er nog steeds visueel contact tussen beide groepen.

In groep twee kwamen jammer genoeg al snel wat technische storingen het tempo verstoren. Naar wat ik begrepen heb, begon het met een stuur dat losraakte. Dit moest natuurlijk eerst gerepareerd worden. Later kreeg de groep ook nog te kampen met een kapotte spaak.

Ook was tien kilometer voor het einde de batterij leeggeraakt van Mieke, een van onze vele aspirant-leden. Het aanvangstempo had waarschijnlijk toch wat te hoog gelegen, want op de heenweg stond er een stevige tegenwind. Ik heb gelukkig begrepen dat ze zich hierdoor niet uit het veld heeft laten slaan, en dat ze heeft aangegeven dat ze er alles aan ging doen om beter in conditie te komen.

Ik wil er overigens wel aan toevoegen, dat we bij ’t Verzetje altijd wachten als iemand aangeeft dat het te snel gaat. Schroom dan ook niet om dit tijdig aan te geven bij de andere leden van de groep.

Ondertussen was de eerste groep in een stevig tempo bij de “bergen” aangekomen. Deze werden met een ferme versnelling bedwongen. Hierna kregen ze de wind in de rug, en kon er met een soepel tempo via “Serum” (Biëstig schön!) en America naar Griendtsveen worden gekoerst.

Om twaalf uur kwamen zij aan bij “De Djump”. Op de teller net geen dertig/uur. De “Bosrakkers” waren al lang klaar, maar een aantal had gewacht tot de “WinterZondagRacers” terug waren. Onze onvermoeibare voorzitter schonk de koffie in. Ruim twintig minuten later kwam de tweede groep binnen. Een groot aantal leden was niet meer doorgefietst naar de koffie, maar was eerder afgedraaid naar huis. Volgens mijn informatie heeft de tweede groep zo’n 27 km/h gefietst. Hoe dan ook, het was weer mooi weer. We hebben lekker gefietst. Wat mij betreft rollen we op deze manier de herfst door. -RvV

Gedragscode ATB Gedragscode Race