Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurneStrava_race.

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
4
5
7
8
9
11
12
14
15
16
18
19
22
23
25
26
28
29
30
Welkom op de site van TC `t Verzetje Deurne.

[06.07.2014]De A–ploeg vandaag met 13 personen met op het programma de Claus Centrale tocht van 119 km en de Haeselaar tocht van 148 km. Deze twee tochten zijn tot aan Maasbracht dezelfde route. Gezamenlijk vertrokken we om 07.30 uur

Via Liessel over de Hutten naar Meijel.

Door natuurgebied Waterbloem. Langs Leveroij naar Grathem. In het centrum ging het een beetje verkeerd. Men nam een andere weg hierdoor moest de helft omdraaien. Via Heel naar Horn, langs de Noorderplas en via een fietsbrug over de Maas naar Maasbracht. Hier hadden we net als andere jaren onze koffiepauze plaats. Helaas deze was nog gesloten.

Hier zouden wij als groep splitsen, 5 personen zouden de Claus Centrale tocht verder volgen en 8 personen zouden de Haeselaar tocht fietsen. Nog geen 10 minuten later kregen we een telefoon dat er een valpartij was gebeurt met René en Walter. René had last van zijn ribben en dacht deze gekneusd te hebben. Walter was op zijn schouder terecht gekomen en had daar last van met wat schaaf wonden op zijn elleboog en knie. Walter kon niet meer verder fietsen en belden het thuis front op om hem op te halen. De fiets van Walter had schade aan een van zijn shifters. René wilde verder fietsen zover als hij kon. De schade aan zijn fiets viel mee, alleen zijn achterrem moest opnieuw afgesteld worden, deze was wat ontzet.

We zouden gezamenlijk de Claus Centrale tocht verder fietsen met een rustig tempo richting Deurne. Dit gebeurde alleen de eerste kilometers nadien werd het tempo telkens boven de 30 km/h gehouden.

Via Maasbracht naar Wessem, Thorn, Hunsel naar Tungelroy. Ten oosten om Weert door Nederweert naar Someren – Eind. Voorbij Nederweert reed Pieter – Jan zijn achterband lek. Hij probeerde vlug zijn binnenband te vervangen maar bij het op pompen bleek deze ook lek re zijn.

In Someren – Eind was een gedeelte van de weg afgesloten i.v.m. de Kennedymars. De route zou vervolgens naar Heusden gaan maar ter hoogte van de visvijver hebben we de route verlegd omdat door Heusden ook de Kennedymars door zou gaan. Via de Bluijssens Broekdijk en door Liessel zijn we zo naar de Djump gegaan. Op het Loon in Liessel kreeg Jan een klapband achter. Gelukkig hield hij het recht. Deze vlug gecontroleerd en gerepareerd en weer verder. Na 800 mtr weer een spontane klapband achter. Alles nog eens goed gecontroleerd maar er werd niets gevonden. Later bleek er een scheurtje in zijn buitenband te zitten.

Afstand: 119km - Snelheid: 28.8km/u - Aanwezig: 13

Gedragscode ATB Gedragscode Race