Sponsoren

Links

FacebookYoutubeMtbFietssport_iconLeefdeurne

Leden login

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
6
7
8
9
10
13
14
15
16
17
18
20
21
22
23
24
25
27
28
29
30
31
Welkom op de website van TC `t Verzetje Deurne.

[18-10-2015]Verslag E-goep.

Verslag gemaakt door Walter, de kapten van vandaag. 

De wereld was klein vanmorgen 8:40. Mist verhulde alles en als brildrager slaat dit extra hard op het uitzicht. Regelmatig wissen om de koers te kunnen houden.

Als kapten van de E groep een van de laatste ritten van het seizoen. Volgende week is het zomerseizoen 2015 alweer aan zijn eind. Kanaalroute op het programma, 68 km niet moeilijk met veel rechte wegen. Het druppelde langzaam binnen, de vaste rijders.  Ik dacht 16 stuks toen ik mijn praatje over de route maakte en de waarschuwingen over de mist en het glas achter Willibrordhaege van een kapot gegooid bierflesje om nog even te onthouden voor het laatst.

De deur op slot en nog een laatkomer die na de rit bijgeschreven moest worden. We dachten als een groep te rijden maar de mist heeft op het laatst nog de beslissing geforceerd om de groep toch te splitsen. Ad was als reserve kapten bereid de taak te honoreren. De poort op slot en tempo maken om de groep weer in te halen. De sfeer was goed en in een rustig tempo en met regelmatige wisselingen van kop werd de rit gevolgd. Langs Neerkant door Helenaveen, Grashoek naar Panningen. Goed doorgeven van situaties alsof het nooit anders is geweest. Verder na Panningen naar Heibloem om parallel aan de Noordervaart halverwege Nederweert-Eind de eerste groep bij te halen die zojuist een sanitaire c.q. eet/drink pauze hielden. 10 minuutjes want de kou kroop toch langzaam in je tenue. Ook het laatste seizoen van dit tenue want volgend jaar hebben we weer een nieuw maar toch wel weer bekend vervanger voor de komende 5 jaar. Door Eind tussen Ospel en Nederweert naar de Zuid-Willemsvaart, de route heet niet voor niets kanaalroute. Helenavaart, Noordervaart en Zuid-Willemsvaart wat eigenlijk uitnodigt om de route om te dopen tot Vaartentocht. Dus langs de Zuid-Willemsvaart helemaal naar Lierop met een strak tempo. Jan Bos had er echt zin in. Achterom naar Vlierden waar Adri bij de Oostappensedijk vaarwel groette en huiswaarts keerde. Net nog voor Vlierden aan Huub getoond waar dat het familie graf van de Wiegersma’s ongeveer ligt en door Vlierden achter Willibrordhaege waar ik de groep even kwijt raakte omdat er iemand riep liever over de weg de rotonde te nemen met de gedachte niet meer van het fietspad met glas af te kunnen, aan de keerzijde van de rotonde de groep weer hervonden. Bij de Djump haakten al vele af om rechtstreeks naar huis te rijden, zat het al lekker vol van de A en E1 groep

 

Gedragscode ATB Gedragscode Race